У Пентагоні прокоментували заяву польської сторони про можливість знищення російських ракет / фото REUTERS

США готові виконувати свої зобов'язання щодо захисту країн-членів НАТО, зокрема пов'язаного з російськими ракетними обстрілами, які можуть загрожувати Польщі. Відповідну заяву зробила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх, передає Укрінформ.

"Ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО. Якщо союзник НАТО зазнає нападу - ми, звісно, не хотіли б цього бачити - але ми захищатимемо кожен дюйм території альянсу", - сказала вона, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву польської сторони про можливість знищення російських ракет у разі потреби.

При цьому представник Пентагону зазначила, що пріоритетом для США в цьому контексті залишається забезпечення України необхідним озброєнням:

Відео дня

"Щойно ми отримаємо пакет із додатковим фінансуванням від Конгресу, ми продовжимо озброювати Україну тим, що їй потрібно на полі бою".

Російська ракета залетіла в Польщу

Як писав УНІАН, під час масованого обстрілу України вранці 24 березня російська ракета залетіла в Польщу.

У Міноборони країни тоді заявили, що, якби вона пролетіла ще трохи далі, її б збили винищувачі F-16. Як заявив радник міністра оборони Польщі Мечислав Бенек, чотири літаки підняли з цією метою.

Вас також можуть зацікавити новини: