REUTERS

Сенат США одноголосно проголосував за ухвалення законодавчого акту у підтримку демократичних протестів у Гонконгу, який передбачає санкції проти посадовців Китаю, які підривають автономію регіону.

Про це повідомляє Townhall.

Читайте такожПротистояння у Гімалаях: Китай звів фортифікації поблизу Індії (фото)

Відео дня

Закон про автономію Гонконгу вимагає від Держдепу США продовжити стежити за посадовцями, які можуть порушувати модель «одна країна – дві системи», що дозволяє Гонконгу бути автономним у складі Китаю.

Тепер законопроект відправили у Палату представників США.

Як повідомляв УНІАН, Вищий законодавчий орган Китаю - Всекитайські збори народних представників (ВЗНП) - 28 травня ухвалив контроверсійний закон про національну безпеку Гонконгу в обхід місцевого законодавчого органу Гонконгу.

Раніше у Вашингтоні вже пригрозили санкціями Пекіну через законопроект про нацбезпеку Гонконгу. У самому ж Китаї заявили, що відносини обох країн перебувають на межі "холодної війни".

Гонконг є окремим адміністративним регіоном у складі Китаю. Принцип "одна країна - дві системи" було закріплено під час передачі 1997 року колишньої британської колонії КНР. Він гарантує населенню адміністративного регіону свободи, що не діють у материковому Китаї. Однак протестувальники в Гонконгу звинувачують уряд у Пекіні у дедалі більшому обмеженні гарантованих основних прав.