Швейцарія послаблює карантин \ Фото УНІАН

Швейцарія з 11 травня йде на чергове ослаблення карантину: буде дозволено відновити роботу шкіл, ресторанів та інших громадських закладів.

Читайте такожВ Швейцарії кількість заражених коронавірусом за добу зросла більш ніж на тисячу

Як повідомляє 112.ua з посиланням на Swissinfo, крім шкіл і ресторанів, до нормального режиму роботи повернуться всі магазини роздрібної торгівлі, музеї, бібліотеки, спортзали і турфірми. Відновить роботу громадський транспорт.

Відео дня

Паралельно із заходами економічного характеру, планується пом'якшення прикордонно-міграційного режиму. Воно буде проходити в кілька етапів.

З сьогоднішнього дня федеральний бюджет буде надавати підтримку не тільки авіакомпаніям, але і компаніям, які займаються обробкою вантажів і харчуванням пасажирів у національних аеропортах. Парламент прийняв відповідну поправку до федерального закону "Про цивільну авіацію".

Разом з тим, зібрання людей чисельністю понад тисячу людей будуть заборонені до кінця серпня.

Перший етап ослаблення карантину почався в кінці минулого місяця. Зокрема, з 27 квітня дозволили працювати перукареням, косметичним та масажним салонам, приватним клінікам і медкабінетам. Відкрилися садово-господарські ринки і квіткові магазини. Похорон можна проводити в широкому колі присутніх.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня Італія і Швейцарія відкрили частину прикордонних пунктів.