Рукостискання в Швейцарії небажані через коронавірус / фото: Shutterstock

У Швейцарії радять відмовитися від рукостискань на час епідемії коронавірусу, щоб запобігти поширенню захворювання.

Такі рекомендації дав Федеральний офіс громадської охорони здоров'я країни, повідомляє "РИА Новости".

Читайте такожУ Південній Кореї лідерів церкви можуть звинуватити у вбивстві через смерті від COVID-19

Відео дня

Зазначається, що в зв'язку із поширенням коронавірусу Швейцарія підняла до найвищого рівень інформованості населення.

Жителям Швейцарії також нагадали про основні правила гігієни. Рекомендується ретельно мити руки. Кашляти і чхати потрібно або в згин ліктя, або в одноразову паперову хустинку, яку потім відразу ж треба викинути. У разі високої температури або кашлю радять залишатися вдома.

За офіційними даними, в Швейцарії лабораторно підтверджено 24 випадки зараження коронавірусом. В рамках боротьби з його поширенням уряд Швейцарії 28 лютого прийняв рішення про заборону до 15 березня всіх масових заходів, в яких бере участь понад 1000 людей.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. 

Всесвітня організація охорони здоров'я 28 лютого у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 в Європі підвищила оцінку ризику його поширення на глобальному рівні до "дуже високого". 

З огляду на те, що коронавірус продовжує активно поширюватися, ЄС 2 березня підвищив рівень ризику зараження коронавірусом "від помірного до високого".