Чистки Путіна в Кремлі не стосуються одного з міністрів, його захищає "парасолька" Китаю / скріншот

Російський опозиціонер та журналіст В'ячеслав Мальцев заявив, що всупереч очікуванням багатьох, "чистки", які організував лідер РФ Володимир Путін у зв'язку з бунтом Пригожина серед свого генералітету, не торкнуться глави Міноборони РФ Сергія Шойгу.

Він знаходиться "під дахом Китаю", висловив упевненість Мальцев в ефірі програми "Аргумент". 

"Шойгу "під дахом" Китаю. Якщо Китай його здасть - значить йому щось загрожує, але Китай його не здасть", - заявив він. 

У ситуації "кризи", коли, здавалося б, Шойгу майже програв Путіну війну в Україні і допустив бунт Пригожина, його рятує єдиний "козир" - він найдавніший агент впливу Китаю у РФ.

"З 90-х років він працює на Китай. Він перший, хто привітав Сі Цзіньпіна, приїхав і той його прийняв, зі вступом у вищу посаду. Ні Путін, ні Медведєв, саме Шойгу. Саме він прогнозувався і планувався на пост президента РФ, замість Путіна. Китай розглядав це так: Путін і Шойгу вводять війська в Україну, здобувають перемогу, Шойгу стає маршалом перемоги, ну і врешті-решт змінює Путіна. Але нічого з цього не вийшло", - вказав Мальцев.

За його словами, у зв'язку з цим Китай зробив додаткову "ставку" - задіяв нових фігур, таких як Медведєв та Мішустін. Китайці розуміють, що Путіну можуть знищити в будь-який день, вказав він. 

Мальцев вважає, що наразі, попри помилки Шойгу, глава КНР не хоче його здавати. Адже тоді всі інші "Медведєви" й "Мішустіни" зрозуміють хиткість співпраці з Китаєм: "Сі Цзіньпіну такий прецедент не потрібен", - підкреслив він. 

Пригожин під час заколоту збирався захопити Шойгу

Відзначимо, що після невдалого бунту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина газета Wall Street Journal з'ясувала, що в період заколоту "вагнерівці" планували захоплення чинного глави Міноборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Їх "викрадення" повинно було відбутися під час під час візиту чиновників в Ростовську область. План змінився в останній момент - ФСБ РФ вдалося дізнатися про плани Пригожина за два дні до передбачуваної операції. Це стало поштовхом для рішення Пригожин організувати марш на Москву.  

Вас також можуть зацікавити новини: