У Польщі вважають, що Лукашенко втратив легітимність / фото REUTERS

Чинна білоруська влада в особі Олександра Лукашенка втратила легітимність.

Читайте такожУ Мінську протестувальники почали будувати барикадиПро це заявив новопризначений міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає "Польське радіо".

Відео дня

"Ми не можемо вважати президента Олександра Лукашенка як такого, який має легітимність від демократичного суспільства. Це зовсім інший суб'єкт (політики - ред.). Тому наша політика адресована білоруському суспільству", - зазначив він.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.