Рейс MH17 був збитий 17 липня 2014 року / фото REUTERS

Суд у Нідерландах, де сьогодні відновився процес у справі збитого малайзійського «Боїнга», взяв перерву до завтрашнього ранку.

Як повідомляє Радіо Свобода, у засіданні, що тривало сім годин, переважно виступала сторона обвинувачення.

Сторона обвинувачення розповіла про складнощі в зборі доказів і вчергове наголосила про докази того, що «Бук» був на території, підконтрольній підтримуваним Росією силам.

Відео дня

Також головуючий суддя заявив, що суд хотів долучити до справи засекречені супутникові знімки, на яких зафіксовано запуск ракети по літаку і таким чином, розсекретити їх. За його словами, прокуратура Нідерландів відправила відповідний запит у США ще в 2014 році, а у відповідь отримала меморандум з описом знімків і технічною інформацією до них. Національний прокурор з боротьби проти тероризму Нідерландів ознайомився з цим меморандумом.

«Прокурор дійшов висновку, що меморандум був підтриманий іншими джерелами, з якими він ознайомився. Він також запросив, щоб його висновки були долучені до досьє. Влада США проінформувала про те, що не може надати додаткові дані щодо запуску ракети на додаток до цього меморандуму», – сказав головуючий суддя.

Таким чином, за його словами, меморандум, що наданий США, і висновок прокурора Нідерландів з боротьби проти тероризму були долучені до матеріалів справи.

Крім того, сьогодні адвокати Олега Пулатова – єдиного підсудного, представленого адвокатами – під час свого виступу заявили, що домагатимуться відстрочки слухань по суті, оскільки, за їхніми словами, обмеження через пандемію в Нідерландах не дозволили повною мірою ознайомитися з матеріалами справи, а також злітати в Росію, щоб порадитися з підзахисним.

Читайте такожЖоден із чотирьох підозрюваних у справі MH17 знову не з'явився на суд у Нідерландах - суддя

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".

Судове засідання Окружного суду Гааги відбувається в судовому комплексі “Схіпхол” (передмістя Амстердама). 9 березня розпочався судовий процес щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака рейсу МН17, однак підозрювані громадяни РФ Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко не з’явилися на судове засідання. Також підозрювані проігнорували засідання 8 червня.