Працівники метро проведуть страйк / t.me/palchys

Працівники Мінського метрополітену планують провести масштабний страйк, який розпочнеться сьогодні о 12:30.

Як повідомляє телеграм-канал Palchys, про це розповіли працівники підприємства, які напередодні оформили відповідне звернення.

Читайте також"Чоловіки вили від побиттів": звільнені учасники протестів розповіли про жахи в СІЗО Мінська (фоторепортаж, відео)

Відео дня

Як наголошується, в акції протесту візьмуть участь співробітники депо та інженерних служб. "Їх тисячі, вони все розбиті по невеликих групах, змінах і станціях, але вони єдині з народом", - йдеться в повідомленні.

"Пасажири, приєднуйтесь до них, коли почнеться страйк о 12:30! Не залишайтеся байдужими, чекаючи в вагоні змін. Всі виходитимуть на своїх станціях! Виходьте на станціях в сторону центру міста, щоб вас було всіх якомога більше поруч, але не створювати натовп на одній зі сторін дороги ", - закликали організатори.

Серед вимог - припинення насильства в країні, звільнення всіх затриманих протестувальників і проведення чесних виборів.

Організатори висунули низку вимог / t.me/palchys

Страйк у Білорусі: що відомо

  • Страйк почався ближче до полудня 11 серпня.
  • До нього приєдналися робітники низки підприємств Мінська та інших міст.
  • Згодом стало відомо про розгін силовиками людей, які зібралися на прохідній одного з заводів.
  • У той же день до страйку приєдналися нові підприємства. Протести робітників тривають в країні вже кілька днів і охопили різні куточки Білорусі.
  • Напередодні голова Ради Республіки Національних зборів Білорусі Наталія Качанова заявила, що президент Олександр Лукашенко "почув думку трудових колективів" і доручив розібратися з усіма фактами затримань на протестних акціях.