Україна чекає рішення ФРН щодо танків Leopard / фото US Army

Німецький машинобудівний і збройобудівний концерн Rheinmetall готовий поставити Україні 139 танків Leopard, якщо уряд дасть на це дозвіл.

Про це медіа-групі RND розповів представник концерну. За його словами, зараз у них є 22 Leopard 2A4, які вони можуть підготувати до використання і доставити в Україну. На ремонт цих машин піде майже рік, поставка можлива в кінці 2023 або на початку 2024 року. 

Ще 29 Leopard 2А4, призначені для "кругового обміну", будуть готові в квітні-травні цього року. Також вони можуть передати Україні 88 танків "Leopard 1".

Відео дня

Німецькі танки для України

Нагадаємо, що 20 січня новий Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у західних союзників немає одностайної думки в питанні поставки сучасних танків Україні. Він доручив провести аудит запасів Leopard 2 на випадок "позитивного рішення".

На початку року польський президент Анджей Дуда прибув в Україну і пообіцяв передати країні роту танків Leopard. У Польщі сказали, що відправлять танки в Україну, навіть якщо не отримають дозволу від влади ФРН.

У МЗС Німеччини сказали, що не перешкоджатимуть Польщі, проте ще не отримували від неї таке прохання.

Вчора Пісторіус сказав, що рішення щодо танків для України незабаром буде прийнято.

Вас також можуть зацікавити новини: