Теракт у "Крокус Сіті Холлі" планували спецслужби РФ, заявив Сідельніков / колаж УНІАН, скріншоти

Теракт у "Крокус Сіті Холлі" в Підмосковʼї організував режим російського диктатора Владіміра Путіна. Про це заявив російський опозиційний політик Андрій Сідельніков. 

В ефірі "24 каналу" він наголосив, що сам теракт планували спецслужби РФ. За його словами, вигадку про "український слід" вкинули для того, щоб посилити терор всередині Росії з метою оголошення масштабної мобілізації.

Події в "Крокусі" російська влада спробує використати як виправдання необхідності майбутньої мобілізації. Мовляв, росіяни мають іти на фронт, аби "помститися українцям". 

Відео дня

"Коли йдуть атаки дронів (по Росії), українські силові органи не приховують та кажуть, що це відбувається через напад Росії на Україну, через те, що Росія скоює геноцид українського народу. Тому причетність України до теракту повністю виключаю через те, як російська влада реагує на дії ЗСУ", – додав Сідельніков. 

На його думку, план теракту народжувався в Кремлі. Він також нагадав про теракту у школах Беслана восени 2004 року. Після тих подій Путін скасував вибори губернаторів. 

"Влада Росії звикла через залякування населення ухвалювати репресивний закон. Тому і постало питання смертної кари, яке вже широко обговорюється депутатами Держдуми. Ці методи будуть введені під приводом боротьби з терористами", – вважає опозиційний політик.

Теракт в Підмосковʼї

22 березня 2024 року у підмосковному Красногорську в Crocus City Hall стався теракт. Там озброєні люди відкрили стрілянину. Після цього в будівлі спалахнула пожежа.

У росЗМІ повідомляють про понад 100 загиблих. Лунало чимало версій щодо того, хто вчинив теракт, зокрема говорили про звʼязок нападників із ІДІЛ. Водночас російський диктатор Володимир Путін, який виступив зі зверненням майже через добу після теракту, "приплів" до цих подій Україну. 

На тлі таких заяв Велика Британія попередила Путіна не використовувати теракт у "Крокус Сіті Холлі" для ескалації війни проти України. У Лондоні наголосили, що немає жодних ознак причетності України до того, що сталося. 

Вас також можуть зацікавити новини: