Експерт оцінив ризик Третьої світової війни / фото ua.depositphotos.com

У певному сенсі зараз ситуація набагато небезпечніша, ніж у 1914 та 1939 роках, оскільки у всіх великих держав є ядерна зброя, вважає викладач міжнародних відносин в університеті Сассекса, доктор Девід Вірінг, передає Sky News.

"Небезпека у тому, що конфлікт або зона напруженості можуть загостритися до певної точки, коли одна сторона зробить крок, який інша сторона невірно витлумачить, і почнеться обмін ядерними ударами. Попри те, що його ніхто не хотів", - зазначив експерт.

За його словами, всі повинні дуже серйозно поставитися до цього ризику, особливо щодо України і Тайваню.

Відео дня

"Регіональна війна на Близькому Сході з епіцентром у Секторі Гази навряд чи переросте у світову війну. Наразі вона не є гарячою точкою між найбільшими світовими державами. Однак, небезпеки цілком реальні, як геноциду в Газі, так і подальшої ескалації, яка втягнеться в Іран, спалахне в нафтових центрах Перської затоки і завдасть удару світовій економіці", - додав Вірінг.

Третя світова війна - що повідомлялося про загрозу

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про загрозу захоплення України і початку війни НАТО з Росією в тому випадку, якщо Україна залишиться без допомоги Заходу:

"У нас буде великий дефіцит артилерії, дуже великий дефіцит ракет для протиповітряної оборони. Це означає, що ми не зможемо відбивати удари балістичними ракетами тощо... відбудеться велика криза. Зараз війна, а буде велика криза для всієї Європи. Чому? Тому що без допомоги США і ЄС Україна буде боротися, але Україна буде слабшою, і це стане можливістю для Росії захопити нас. Як тільки вони нас захоплять, повірте мені, це буде війна НАТО з РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: