На узбережжі Болгарії знайшли безпілотник з міною / фото x99 / ZUMAPRESS. com / Global Look Press

Міністр оборони Болгарії Теодор Тагарєв заявив, що знайдений на узбережжі країни дрон з вибухівкою "пов'язаний з війною, яку Росія розв'язала проти України", але додав, що неможливо точно сказати, чий це був дрон і звідки він прибув.

Як повідомляє CNN, група болгарських фахівців прибула на місце події в чорноморському курорті Тюленево рано вранці в понеділок після того, як дрон був виявлений напередодні ввечері.

Дрон, який, як припустив Тагарев, можливо, впав у воду, а потім був викинутий на берег, ніс 82-мм осколково-фугасну міну. Вибухівку пізніше підірвали військові.

Відео дня

Міністр заявив, що не знає, як довго дрон пролежав непоміченим, але зазначив, що це не перший подібний пережиток війни, виявлений за межами кордонів конфлікту.

"Вже є випадки падіння останків дронів та інших боєприпасів. У нас немає підстав думати, що ця війна обійде нас стороною", - сказав Тагарєв.

Раніше в Болгарії знайшли дрон з вибухівкою

Вночі 18 вересня у Болгарії виявили дрон з вибухівкою в районі причалу в Тюленево, заявили в Міноборони країни. 

Як зазначали болгарські ЗМІ, посилаючись на показання свідків, весь пристрій має довжину від 3 до 3,5 метрів, а бомба – близько 50-60 см.

Тюленево - населений пункт країни-члена НАТО Болгарії. Він розташований за 70 км від кордону з Румунією.

Вас також можуть зацікавити новини: