Вже на четвертий день хвороба сильно прогресувала / фото - ua.depositphotos.com

У Чехії померла українка, вона захворіла на коронавірус та потрапила до лікарні. 30-річну жінку вводили у стан штучної коми, у неї на 70% були уражені легені.

Про смерть українки у Facebook повідомила її знайома. Два тижні тому жінці збирали кошти на лікування, проте хвороба виявилася сильнішою.

30-річна Рената приїхала до Чехії з Закарпаття, раніше вона жила у Хусті. 10 грудня на сторінці громадської організації "Волонтери Закарпаття" у Facebook з'явилася інформація про те, що жінка заразилася коронавірусом та потребує допомоги.

Відео дня

Вже на четвертий день хвороба сильно прогресувала. Українка мала ураження легенів на 70%, лікарі ввели її у штучну кому. Коштів на лікування не вистачало, тому волонтери просили небайдужих українців про допомогу.

Українка померла / скриншот - Facebook Maryanka Tomishch

Сьогодні, 24 грудня, подруга українки повідомила сумну звістку. Українка не вижила, коронавірус виявився сильнішим.

"Дякуємо всім за допомогу. Ренатка померла. Просимо помолитися за упокій душі Ірини. Бог забирає найкращих людей", - написала вона.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у Чехії знайшли тіло зниклого ще у липні українського заробітчанина. На тілі чоловіка були сліди удушення.

Вас також можуть зацікавити новини: