Раніше для жителів Франції діяло обмеження на пересування в радіусі 10 кілометрів від власного будинку / Ілюстрація REUTERS

У Франції пом'якшили карантинні обмеження, спрямовані на стримування епідемії COVID-19 в країні.

Вже відсьогодні французи зможуть знову навіть без особливої потреби вільно пересуватися по країні. Раніше для жителів Франції діяло обмеження на пересування в радіусі 10 кілометрів від власного будинку, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожУ Франції до кінця червня скасують карантин і почнуть пускати іноземних туристів

Відео дня

Також цього дня до очного навчання повернуться учні шкіл та гімназій. У молодшій школі уроки з присутністю учнів почалися ще тиждень тому. Також працюють дитячі садки.

Наступний етап пом'якшення локдауна запланований французькою владою на 19 травня. Згідно з планами уряду, в цей день в країні відкриються тераси ресторанів і кафе, а також культурні установи.

При цьому планується зберегти комендантську годину. Однак, вона буде починатися не о 19:00, як зараз, а о 21:00, повідомляє інформаційне агентство AFP.

Локдаун у Франції

  • Третій за рахунком загальнонаціональний локдаун у Франції почався в кінці березня на тлі стрімкого зростання кількості нових заражень коронавірусу. За минулий місяць епідемія почала йти на спад, проте показники все ще залишаються досить високими. Так, за даними AFP, кількість нових заражень протягом тижня з розрахунку на 100 тисяч осіб досі залишається на рівні 300 випадків.
  • Однак на тлі тиску з боку бізнесу і настроїв громадськості президент Еммануель Макрон 30 квітня оголосив про поетапний план виходу країни з локдауну. При цьому в уряді хочуть компенсувати пом'якшення обмежень прискореними темпами вакцинації від коронавірусу.
  • За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку пандемії COVID-19 у Франції зареєстровано 5,65 млн хворих COVID-19 - це четвертий показник у світі, померли понад 104,8 тис.осіб, у яких було підтверджено інфікування коронавірусом.
  • Разом з тим вже 15,8 млн, або 23,7% французів отримали перше щеплення. Кількість повністю вакцинованих-6,5 млн осіб, або 9,4% населення країни.