Олександр Мураховський / фото ВОМСКЕ

У Росії зник безвісти міністр охорони здоров'я Омської області Олександр Мураховський. Він був головним лікарем лікарні №1 в Омську, в яку доставили Олексія Навального після отруєння. 

Читайте такожЧехія вимагатиме від Росії компенсацію за наслідки вибухів у ВрбетіцеПро це пише Медуза.

За попередніми даними, 7 травня близько 16:00 він поїхав на квадроциклі в ліс з мисливської бази.

Відео дня

Знайомі спочатку шукали його самостійно, але вдень 8 травня звернулися в поліцію.

Квадроцикл Мураховського виявили в одному з боліт, пише "СуперОмск".

Як відомо, заступник головлікаря цієї лікарні Анатолій Калініченко, який спостерігав Навального після отруєння, звільнився в жовтні 2020 року.

Інший заступник головлікаря - Сергій Максимишин - помер у лютому від серцевого нападу.

В березні помер Рустам Агішев, який очолював відділення травматології та ортопедії в лікарні швидкої медичної допомоги №1, куди відразу після отруєння був доставлений Навальний.

Отруєння Олексія Навального

  • 20 серпня 2020 року в Омську (РФ) екстрено сів літак, на борту якого перебував Олексій Навальний. Йому стало погано через отруєння. В результаті опозиціонер впав у кому.
  • Головний лікар лікарні в Омську заявив, що Навальний нетранспортабельний, бо його стан нестабільний. Через це політика протягом декількох днів не могли відправити на лікування до Німеччини.
  • У підсумку Навального все ж відправили в клініку "Шаріте". У середині вересня 2020 року його виписали звідти. Після чого він повернувся назад в РФ.
  • Зарубіжні експерти знайшли сліди речовини з групи "Новачок" на пляшці з водою політика і на його речах.