Трамп робила скандальні заяви про війну / фото REUTERS

Перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки може ускладнити ситуацію для України, оскільки він є непередбачуваним політиком.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко у випуску LIGA.Подкаст. Водночас він вважає, що "кінця світу" не станеться, а також нагадує, що саме під час президентства Трампа Україна почала отримувати озброєння від Штатів.

"Зараз ми є заручниками того, що відбувається між республіканцями і демократами. Для переважної більшості республіканців важливі і Україна, і Ізраїль, і Тайвань, але важливіше для них - зробити з президента США Джо Байдена мішень, куди можна стріляти і влучати", - пояснив він.

Дипломат вважає, що до листопада республіканці намагатимуться знищити все, що пов'язано з демократами та їхнім кандидатом у президенти. Весь цей час питання про допомогу Україні залишатиметься невизначеним.

Він вважає, що обіцянки Трампа закінчити війну в Україні за 24 години варто оцінювати як частину передвиборчої кампанії. Крім того, дипломат не виключає, що скандальний політик може передати Україні все необхідне озброєння.

"За всієї неадекватності та непрогнозованості Трампа, саме він почав давати нам смертоносну зброю - Javelin імені Трампа", - додав Огризко.

Вибори у США: останні новини

Як відомо, президентські вибори у Сполучених Штатах Америки мають відбутися вже на початку листопада цього року.

У Європі серйозно стурбовані можливістю перемоги Трампа через його скандальні слова про те, що він би заохочував агресію РФ проти країн НАТО, які недостатньо платять.

Крім того, колишній президент Штатів заявляв, що Україні потрібно було відмовитися від Криму і членства в НАТО, щоб уникнути війни, яку Путін "не хотів починати".

Днями прем'єр-міністр Угорщини Орбан заявив, що Трамп "не дасть жодної копійки" Україні в разі своєї перемоги на виборах.

Вас також можуть зацікавити новини: