Ходжес прокоментував слова Трампа / фото REUTERS

Дональд Трамп дійсно абсолютно готовий відмовитися від Європи, якщо знову стане президентом Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами Сполучених Штатів Америки в Європі Бен Ходжес. На його думку, ворожість Трампа до Північноатлантичного Альянсу не має нічого спільного з тим, що члени НАТО недостатньо витрачають на оборону, пише Insider.

"Трамп ненавидить альянси. Він ненавидить зобов'язання, коли він повинен відповідати чомусь. Мафіозі, яким він є, не хоче, щоб хтось обмежував його можливості. Йому начхати на моральні зобов'язання. Він готовий відкинути все це геть", - каже Ходжес.

Відео дня

Генерал вважає, що заяви Трампа не варто недооцінювати. "Ми були б нерозумними, якби не прийняли за чисту монету те, що він говорить. Під час його останнього терміну навколо нього були люди, які були здатні стримувати певні речі, принаймні на деякий час. Він не зробить цієї помилки знову", - додав Ходжес.

Заяви Трампа щодо НАТО:

Нещодавно екс-президент заявив, що заохочував би Росію здійснювати напади на країни Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

У Білому домі назвали ці слова "жахливими та безпідставними". У офіційній заяві зазначили, що таке заохочення несе пряму загрозу нацбезпеці Штатів.

Генеральний секретар НАТО сказав, що подібні припущення підривають всю безпеку Альянсу та піддають підвищеному ризику американських і європейських солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: