У Нагірному Карабасі тривають бої між армією Вірменії та Азербайджану / Фото REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Азербайджану заявили, що Росія запропонувала виступити посередником "для зниження напруженості" між Єреваном і Баку через ескалацію війни в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Азербайджану.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час розмови з азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим запропонував, щоб Росія виступила посередником для зниження напруженості в країні.

Відео дня

Читайте такожВійна в Нагірному Карабасі розколює НАТО: Франція і Туреччина обмінялися звинуваченнями

"Підтверджена готовність надати московський майданчик для організації відповідних контактів, включаючи проведення чергової зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Азербайджану, Вірменії та Росії», - сказано в повідомленні російського МЗС.

Також майданчик для врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі готова надати Грузія. У заяві прем'єр-міністра країни Георгія Гахарії, опублікованій на сайті уряду, сказано, що у Грузії «добросусідські відносини з обома країнами», а ескалація ситуації «вкрай негативно позначиться на безпеці всього регіону».

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.