В Ірані заявили про затримання підозрюваних у вбивстві Мохсена Фахрізаде / фото REUTERS

Влада Ірану заявила про затримання кількох людей, які можуть бути причетні до вбивства іранського фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде.

Про це сказав помічник голови парламенту країни з міжнародних справ Хосейн Амір Абдоллахіан телеканалу Al-Alam, передає НВ.

За словами чиновника, частина людей, які брали участь у вбивстві вченого, затримані іранськими службами безпеки. Він пообіцяв, що ніхто з причетних "не втече від правосуддя".

Відео дня

Читайте такожІранський вчений-ядерник був убитий за допомогою зброї із супутниковим управлінням - ЗМІ

Абдоллахіан не озвучив подробиці, але наголосив, що у вбивстві "зіграв свою роль" Ізраїль і, ймовірно, "американські або інші спецслужби".

Що відомо про загибель Мохсена Фахрізаде

  • Головний вчений Ірану у сфері ядерної фізики Мохсен Фахрізаде був убитий поблизу Тегерана. Це підтвердили в Міністерстві оборони країни. Вчений помер у лікарні після нападу на його автомобіль.
  • Західна розвідка вважає його відповідальним за секретну програму Ірану із розробки ядерної зброї.
  • Новини про вбивство вченого з'явилися на тлі нових занепокоєнь тим, що Іран наростив виробництво збагаченого урану. Цей матеріал - ключовий компонент як для цивільної ядерної енергетики, так і для виготовлення військової ядерної зброї.
  • Тегеран звинуватив Ізраїль у вбивстві Фахрізаде, п'ятому вбивстві вченого-ядерника на іранській землі з 2010 року. Ізраїль не прокоментував звинувачення.