Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп хотів минулого тижня направити до Вашингтона 10 тисяч військових, щоб припинити громадянські заворушення.

Читайте такожБув під наркотиками та з COVID-19: з'єднання явилися результати розтину вбитого в США Джорджа Флойда

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на американського високопосадовця.

Відео дня

На зустрічі з главою США міністр оборони Марк Еспер, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі та генеральний прокурор Вільям Бар виступили проти такого розміщення.

Джерело також зазначив, що зустріч була "спірною".

Спочатку на тлі протестів у США в район Вашингтона стягнули близько 1,6 тисячі військових, які перебували у підвищеній бойовій готовності. Зараз у Вашингтоні перебувають близько 4 тисяч нацгвардейців.

Проте пізніше командувач Нацгвардією округу Колумбія Вільям Вокер заявив, що бійців Національної гвардії США можуть почати виводити з Вашингтона вже 8 червня.

Як повідомляв УНІАН, у Вашингтоні провели найбільшу демонстрацію проти расизму і жорстокості поліції з моменту смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Через акції військові, поліція та федеральні агенти перекрили більшу частину центру Вашингтона.

Крім того, багато протестувальників зібралися біля Капітолія, Національної алеї та Білого дому, де були побудовані бетонні барикади.