У Туреччині знайшли живим кота, який провів майже 50 днів під завалами після землетрусу / скріншот

Рятувальники виявили живого кота після руйнівного землетрусу у турецькій провінції Кахраманмараш. Тварина з травмами провела під завалами майже 50 днів.

За інформацією видання Анадолу, дворічний кіт Хан жив у сім'ї 36-річної Ніди Діни та її дочки. У лютому 2023 року після землетрусу тварину не відразу знайшли під завалами. Господарка з тих пір намагалася розшукати Хана й навіть ночувала в авто у дворі свого зруйнованого будинку.

Через 49 днів тварину все ж знайшли живою. У нього діагностували переломи лап та зневоднення, а також є підозра на травми внутрішніх органів

"Це неймовірне диво для нас. Я не втрачала надії до останнього моменту, кіт завжди спав зі мною. Його побачили і знайшли екскаваторник та власник будинку – на килимі на кухні. Потім ми відвезли його до ветеринара", – розповіла господарка Хана.

Землетрус в Туреччині - останні дані

6 лютого 2023 року на південному сході країни сталося кілька сильних землетрусів, що призвело до багатотисячних жертв і колосальні руйнування. 

Підземні поштовхи також сколихнули Сирію, де загинуло приблизно 6 тисяч осіб. З тих пір в Туреччині регулярно відбуваються афтершоки та відчутні землетруси.

Вас також можуть зацікавити новини: