REUTERS

Згідно з відкритим листом на адресу офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, опублікованого на сайті газети "Санкей", дана рекомендація, скоріш за все, призначалася одному з російських відомств, цитує повідомлення редакції журналіст Олексій Ковальов.

Читайте такожВ Росії почали палити "чужі російській ідеології" книги Фонду Сороса

"Газета "Санкей" серед основних друкованих видань Японії займає особливо крайню позицію, будучи націоналістично спрямованою. У багатьох статтях про Росію міститься критика, часом нападки, неодноразове спотворення реальності, передається негативна точка зору. Спираючись на антиросійський стиль подачі останнього часу, ми не рекомендуємо давати інтерв'ю цьому виданню", – цитує редакція газети електронний лист МЗС РФ, що потрапило в редакцію цієї самої "націоналістично спрямованої" газети.

Відео дня

Редактор цієї газети, у свою чергу, висловивши незгоду з точкою зору МЗС РФ, констатував: "Міністерство закордонних справ, яке курирує зовнішні зв'язки Росії, великої країни, допускає такі елементарні помилки, як надсилання офіційного листа не тому адресату. Залишається зробити висновок, що останнім часом державні установи Росії з таким завзяттям, по-рабськи, слідують за Його Високоповажністю Президентом, що втратили хватку у цих справах".