На Вінниччині збудують 10 модульних аптек із житлом для медперсоналу.

Про це на прес-конференції у Вінниці повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з охорони здоров'я Віктор Корж.

  - У рамках державно-приватного партнерства з Асоціацією фармвиробників, з українськими бізнесменами ми презентуємо проект модульної аптеки, - сказав Віктор Корж. -  Це  апробований у Європі абсолютно реальний проект будівництва аптечних закладів, які можуть обслуговувати від трьох до 5 тисяч жителів села, селища міста районного підпорядкування. Це антивандальна конструкція, яка відповідає всім ліцензійним умовам щодо зберігання ліків і обслуговування відвідувачів.
Наступною пропозицією, озвученою нардепом, стала презентація варіанту аптечного закладу, який передбачає і тимчасове житло для медичного працівника. Це дозволяє вирішити одну із самих складних проблем медицини на селі  — відсутності умов для проживання молодих спеціалістів.  В разі  адаптації  фахівця протягом 2-3 років у відповідному населеному пункті, влада може вирішити без поспіху питання надання йому нормального житла.

Відео дня

-  Ми домовилися з місцевою владою цього року 10 перших аптек  відкрити в населених пунктах Вінниччини. Витрат з державного бюджету, з місцевих бюджетів на виконання даного проекту не потрібно жодної копійки. Це все на плечах соціально відповідального бізнесу, - сказав Віктор Корж.