Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Конституційної комісії.

Він зазначив, що “після рішення Конституційної комісії я запропоную детальне і ретельне обговорення цього рішення перед тим, як я буду його підписувати і спрямовувати до Верховної Ради”.

За словами президента, необхідно виділити “достатньо часу” для інформування суспільства та обговорення змін до Конституції в частині проведення судової реформи.

Відео дня

Він попросив Конституційну комісію спрямувати проект змін до Конституції до Венеціанської комісії, щоб європейські фахівці оцінили, наскільки враховані її рекомендації щодо адаптації українського законодавства до європейського.

Читайте такожКонституційна криза вимагає переобрання Верховної Ради – Купрій

Порошенко вважає, що “український народ чекає від цих змін до Конституції абсолютно рішучо оновленої судової гілки влади”.

Президент подякував Конституційній комісії за підготовку законопроекту.

“Ви зробили величезну роботу. Я її ще не читав, але впевнений, що буду мати можливість висловити свою точку зору, але вам дякую за те, що ви продемонстрували вміння народити, напрацювати дуже важливий документ, який має видатне значення для України”, - зазначив Порошенко.

Президент вважає дуже важливим, що жоден член Конституційної комісії не проголосував проти проекту змін, а утримання п’яти членів комісії від голосування свідчить про те, що є демократія під час ухвалення рішень.

Порошенко підкреслив, що “цей документ Конституційної комісії кардинально відрізняється від попереднього — змін до Конституції в частині децентралізації”.

За його словами, автором змін до Основного Закону в частині судової реформи є Конституційна комісія, в той час як законопроект щодо децентралізації був запропонований ним на розгляд Конституційної комісії і кардинально змінений.

Читайте також"Самопоміч" зібралась покарати своїх депутатів за підтримку змін до Конституції

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 вересня, Конституційна комісія підтримала законопроект про внесення змін до Конституції щодо судової реформи.

Під час голосування не було жодного голосу проти, а 5 члени комісії утрималися, серед них - народний депутат від «Самопомочі» Оксана Сироїд.

Також Конституційна комісія вирішила направити законопроект до Венеціанської комісії для отримання висновку.