ВР ліквідувала Міндоходів

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову позафракційного народного депутата Сергія Міщенка проголосували 232 із 298 народних депутатів зареєстрованих в сесійній залі.

У відповідній постанові відзначається, що з метою удосконалення діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері здійснення державної та митної політики, забезпечення законних прав платників податків та відповідно до статей 85 і 116 Конституції, парламент рекомендує Кабінету міністрів України при реформуванні системи центральних органів виконавчої влади здійснити комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію Міністерства доходів і зборів України та утворення відповідних центральних органів виконавчої влади у сфері податкової та митної політики.

Читайте такожКлименко закликає нову владу зберегти Міністерство доходів і зборів

Відео дня

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Як відзначається у пояснювальній записці до документу, метою цієї постанови є необхідність оптимізації діяльності органів доходів і зборів шляхом ліквідації Міністерства доходів і зборів України, створення (відновлення дії) органів Державної податкової служби, органів Державної митної служби.

У пояснювальній записці також зазначається, що Кабмін має в діалозі з громадськими організаціями та платниками податків визначитися з доцільністю повернення функцій адміністрування єдиного соціального внеску органам Пенсійного фонду України.

“Створення Міністерства доходів і зборів України з покладенням на його органи адміністрування податків, зборів та митних платежів, єдиного соціального внеску, а також виконання значного комплексу покладених, виходячи із цих завдань, функцій, засвідчило свою недосконалість, некерованість та можливість використання корупційних складових”, - говориться у пояснювальній записці.

Читайте такожЯценюк вирішив ліквідувати Міндоходів

Крім того, під час розгляду питання було підтримано пропозицію про термінове розроблення відповідних змін до Податкового, Митного кодексів інших законодавчих актів.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство доходів і зборів України було створене за Указом тодішнього Президента України Віктора Януковича у грудні 2012 року. Міністром доходів і зборів було тоді ж призначено колишнього голову Державної податкової служби України Олександра Клименка. До складу Міндоходів увійшли Державна податкова служба, Державна митна служба, а також податкова міліція. Крім того, Міндоходів було передано функцію адміністрування єдиного соціального внеску, яку до жовтня 2013 року виконували органи Пенсійного фонду України.