УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний закон (№2187) проголосували 244 народних депутата із 322 зареєстрованих у сесійній залі.

Під час розгляду законопроекту депутати також хвилиною мовчання вшанували пам'ять головнокомандувача УПА Романа Шухевича, який загинув 65 років тому.

Читайте такожПорошенко пропонує оголосити 14 жовтня вихідним

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - День захисника України).

У статті 73 "Святкові і неробочі дні" до переліку святкових днів передбачено включити і 14 жовтня – День захисника України.

Як ідеться в пояснювальній записці, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості 14 жовтня 2014 року видано указ президента України № 806, яким встановлено День захисника України, що відзначатиметься щорічно 14 жовтня. Причому скасовано указ президента України від 23 лютого 1999 року № 202 "Про День захисника Вітчизни".

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство, зазначається в документі.