REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко під час урочистої церемонії передачі чергової партії військової техніки та озброєння особовому складу ЗСУ на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом.

«Зміцнення обороноздатності, боротьба за незалежність нашої держави є також справою всього народу, так само як і захист держави від російської агресії. Тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади, українська армія стала за рівнем бойової майстерності однією з найдосвідченіших та найефективніших на континенті», - сказав він.

«Ми швидко відновили військову вправність, вміння захищати рідну землю і зробили надзвичайно важливі кроки в реформуванні Збройних сил і всього сектору оборони і безпеки, в приведенні стандартів ЗСУ до стандартів НАТО», - додав президент.

Відео дня

Читайте такожПорошенко вирушає в зону АТО

«Зараз я можу наголосити, що ЗСУ користуються високою та заслуженою підтримкою і довірою в суспільстві і з боку наших іноземних партнерів. Ця довіра набута самовідданою працею і звитягою воїнів», - запевняє президент.

«Ми зараз бачимо, як зростає бойовий потенціал ЗСУ, якісні перетворення відбуваються не лише в управлінні Збройними силами, а й на рівні кожної частини, і не помічати якісних змін зараз вже просто неможливо, вони є в кожному підрозділі, часом не так швидко, як хотілося б, але чітко відбуваються», - зауважив глава держави.

Читайте такожПорошенко не виключає повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Також президент зазначив, що українська армія стане контрактною після завершення демобілізації військовослужбовців 6-ї хвилі наприкінці жовтня.

 «Як я обіцяв, я поставив завдання, щоб до кінця жовтня шоста хвиля демобілізації була завершена. Що ми отримаємо в кінці жовтня (багато політиків нам обіцяли протягом 15 років перехід на контрактну армію), я наголошую: що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців шостої хвилі.