24 та 25 жовтня Національна оперета покаже дві онлайн-прем’єри в рамках освітнього проєкту для дітей «Перший крок у велике мистецтво»

Відеострімінг відбудеться через YouTube-канал KievOperetta.

24 жовтня покажуть «Іспанські історії», а 25 жовтня - виставу «Україна музична». Початок о 12:00.

Відео дня

Нагадаємо, що дві прем’єри цього проєкту «У ритмі Африки» та «Велика Jazz-подорож» вже відбулись.

«Загалом онлайн прем’єра – це великий ризик, глядачів поряд немає, вони за екраном. Але ми отримали чимало позитивних відгуків у соцмережах після трансляцій. Один з коментарів особливо запам’ятався: «Діти захоплені африканськими ритмами! Онлайн формат дозволяє навіть приєднатися до музикування». Це написала матуся і прикріпила фотографію, де дитинка барабанить у побутовий предмет – каструльку. Значить, ми зацікавили юних глядачів і тепер чекаємо їх у театрі», - зазначає кураторка проєкту Тетяна Зілінська.

«Перший крок у велике мистецтво» - це серія вистав, які мають на меті познайомити дітей зі світом музики. Через театральне мистецтво юним глядачам повідають про музичні інструменти, традиційні і зовсім оригінальні, розказують про творчість знаних композиторів, представляють цікаві факти та легенди світу музики різних країн.

«З самого початку планували грати виставу на глядача, але карантин вніс корективи і довелося робити прем’єру онлайн. Тому деякі мізансцени ми переробляли, щоб вони, грубо кажучи, «працювали на камеру». Коли буде дозвіл грати виставу в театрі, вона йтиме на малій сцені і глядачі будуть зовсім поряд з акторами, тоді буде взаємодія. Коли буде зворотна реакція на сюжет, події, жарти, то, припускаю, що будуть вноситися корективи», - розповів режисер проєкту Богдан Поліщук.

Надалі вистави увійдуть до репертуару Національної оперети України і демонструватимуться для маленьких глядачів наживо.

За матеріалами прес-цетру НАТО… Фото: Оксана Лазепко