Представники Конгресу британських профспілок виступили з пропозицією законодавчо обмежити висоту підборів, які жінки можуть носити на роботі. Про це пише The Daily Telegraph.

Профспілкові діячі (як відзначає видання, більшість з них - чоловіки) стурбовані тим, що регулярне носіння високих підборів призводить до різних захворювань і травм голеностопа. За даними профспілок, через такі захворювання британці щорічно пропускають два мільйони робочих днів. "Підбори можуть виглядати гламурно на червоній доріжці, але є неприйнятними у повсякденній робочій обстановці", - йдеться в заяві конгресу.

Особливе обурення представників профспілки викликає те, що в деяких компаніях підбори є частиною дрес-коду. Особливо це стосується підприємств роздрібної торгівлі, співробітниці яких часто примушують щодня носити високі підбори.

Відео дня

На думку профспілкових діячів, висота підборів, які жінки носять на роботу, не має перевищувати чотирьох сантиметрів, а якщо робота пов`язана з перебуванням на ногах протягом тривалих проміжків часу - двох сантиметрів. При цьому підставка підборів повинна бути широкою: "шпильки" здаються профспілкам найбільш шкідливими.

Член британського парламенту Надін ДОРРІС розкритикувала ініціативу профспілок, заявивши, що якби в законодавчих зборах заборонили носіння високих підборів, зі своїм зростом близько 160 сантиметрів вона б загубилася серед парламентаріїв-чоловіків.

“Хрещатик”