У Шанхаї відкрили перший китайський Університет гамбургера McDonald`s, повідомляє Associated Press.

Університет гамбургера коштував McDonald`s 250 мільйонів доларів. Перед навчальним закладом розмістили головний символ ресторанів швидкого харчування - статую Рональда Макдональда (Ronald McDonald). Проте заняття в університеті присвячені не приготуванню гамбургерів, а різним аспектам ведення бізнесу.

На думку керуючого директора McDonald`s в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході і в Європі Тіма ФЕНТОНА (Tim Fenton), китайський ринок мережі ресторанів швидкого харчування є найбільш прогресуючим. Дохід від продажу фаст-фуду в Китаї в 2009 році склав 300 мільярдів доларів. За словами Т.ФЕНТОНА, вибір Шанхаю має стратегічне значення для розвитку компанії.

Відео дня

Як відзначають співробітники університету, вони постараються зробити все можливе, щоб "стати Гарвардом в бізнес-індустрії швидкого харчування".

Перший Університет гамбургера з`явився в 1961 році в штаті Іллінойс у США. Тоді його закінчили 14 студентів. На даний момент університет відвідують п`ять тисяч осіб щорічно. Він визнаний найстарішим корпоративним університетом світу.

Lenta.ru