У Раді міністрів Криму презентували проект з впровадження енергозберігаючих технологій у вуличному освітленні, повідомляється на офіційному сайті КМУ

Голова Республіканського комітету АРК з палива, енергетики та інноваційної політики Сергій Колобов повідомив, що пілотний проект з впровадження енергозберігаючих технологій у вуличному освітленні вже успішно реалізується у Сімферополі. Зокрема, встановлено 300 світлодіодних світильників на 10 вулицях потужністю 60-120 Вт. За два місяці це дозволило заощадити на оплаті електроенергії близько 12 тис. грн.

Позитивний досвід кримської столиці планується застосовувати і в інших регіонах Криму. Для комплексної реконструкції вуличного освітлення автономії необхідно встановити близько 92 тис. світоточок. Річна економія електроенергії складе 22 млн грн.

Відео дня

 

Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов підкреслив, що в умовах обмежених природних ресурсів впровадження енергоефективних технологій є запорукою підвищення конкурентоспроможності економіки. «З урахуванням високої вартості енергоносіїв, забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, розвиток альтернативної енергетики — наші головні завдання. Це дозволить економити бюджетні кошти і забезпечити енергетичну безпеку півострова», — заявив глава виконавчої влади автономії.

Могильов доручив активізувати роботу з впровадження проекту, а також розробити програму з впровадження енергозберігаючих технологій при освітленні під’їздів багатоквартирних будинків і прибудинкових територій.