Київ. 19 липня. УНІАН. Ухвалою Апеляційного суду Київської області від 29 червня залишено без змін вирок Білоцерківського міськрайонного суду стосовно дільничного інспектора міліції Ставищенського РВ ГУ МВС України в Київській області О.РАЧКА, засудженого до 9 років ув’язнення.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Так, згідно з вироком суду, дільничного інспектора міліції засуджено за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки та з позбавленням спеціального звання - «капітан міліції».

Відео дня

При розгляді справи в суді першої інстанції О.РАЧОК був визнаний винним у тому, що він, перебуваючи на посаді дільничного інспектора міліції, 1 вересня 2009 року, виконуючи постанову суду про привід свідка С.Береговенка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, явно виходячи за межі наданих йому повноважень, наніс останньому тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння, від яких потерпілий помер в приміщенні відділення анестезіології та інтенсивної терапії Ставищенської центральної районної лікарні.