Київ. 11 серпня. УНІАН. Один з мітингувальників біля Печерського суду затриманий за грабіж.

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України, 10 серпня до чергової частини Шевченківського райуправління внутрішніх справ столиці надійшло повідомлення про те, що неподалік від Головпоштамту зловмисник зірвав з громадянина срібний ланцюжок.

На місці події працівників міліції зустрів 36-річний мешканець Житомирської області, який став жертвою пограбування. Він пояснив, що деякий час тому невідомий громадянин під загрозою застосування фізичного насильства відібрав у нього срібний ланцюжок та мобільний телефон.

Відео дня

Під час відпрацювання прилеглої до місця скоєння злочину території правоохоронці затримали зловмисника, яким виявився 25-річний житель Кіровоградської області.

Як зазначається у повідомленні, «молодик пояснив, що нещодавно приїхав до столиці з метою заробити».

«Пристойним заробітком, на думку затриманого, мала стати участь у пікетах прихильників Юлії Тимошенко. За словами парубка, він  проживав в агітаційному наметі з написом «Кіровоград», розташованому поруч із Печерським райсудом столиці. За перебування у наметі хлопцеві щодоби виплачували 250 гривень. Однак, мабуть, ця сума видалася йому замалою, тому він вирішив «підзаробити» кримінальним способом», - інформує УЗГ.

Наразі молодика затримано, за фактом пограбування порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо УНІАН від компетентних джерел у правоохоронних органах, чоловік, який скоїв пограбування перехожого в Києві, розшукувався кіровоградською міліцією за скоєння злочину.