Харків. 24 листопада. УНІАН. Дзержинський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом нападу на голову місцевого осередку «Патріота України» Андрія БІЛЕЦЬКОГО.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у Відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України у Харківській області, кримінальну справу порушено за ознаками ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

У ВЗГ, не називаючи прізвища постраждалого, повідомили, що 19 листопада 2011 року о 23:51 до приймального відділення Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги з пораненнями обличчя і правої руки звернувся 32-річний харків’янин.

Відео дня

Чоловік пояснив правоохоронцям, що близько 21:00 він разом зі своїми друзями прямували по проспекту Перемоги. Під час руху чоловік почув позаду себе гучні звуки, схожі на постріли. Озирнувшись, він побачив невідомого, який був одягнений у темну одежу. Постраждалий раптово відчув біль у правій руці в районі долоні, а також в районі нижньої щелепи. Невідомий із місця події втік. Зі слів потерпілого, після цього він викликав таксі і звернувся за медичною допомогою до лікарні, зазначили в ГУ МВС.

Слідчо-оперативна група Дзержинського райвідділу міліції виїхала на місце події та під час його огляду виявила і вилучила речові докази.

20 листопада лікарі медичного закладу вилучили «два чужорідних тіла» зі щоки та правої кісті постраждалого. За попередніми даними, тілесні ушкодження чоловік міг отримати в результаті застосування пневматичної зброї.
Зараз стан здоров’я потерпілого задовільний, загрози його життю немає. Працівниками міліції проведений комплекс оперативно-розшукових заходів, допитані свідки, призначені відповідні експертизи, повідомили у відділі зв’язків із громадськістю.

Як повідомляв УНІАН, 19 листопада у Харкові на голову місцевого осередку організації «Патріот України» А.БІЛЕЦЬКОГО скоєно збройний замах. Чоловік отримав два поранення: одне в щелепу, інше – у праву руку. У організації пов’язали замах на А.БІЛЕЦЬКОГО з «політичними репресіями» проти організації.

«Це продовження політичних репресій проти нас. Ніяких офіційних методів вжити проти нас неможливо, тому застосовують відвертий терор», - наголосили в «Патріоті України».