Львів. 20 лютого. УНІАН. У Львові Службою безпеки України за одержання хабара затримано заступника керівника Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УСБУ у Львівській області, 16 лютого  співробітники Служби безпеки України затримали у Львові  посадовця під час одержання від підприємця хабара у розмірі 5 тис. грн.

Державний службовець, що займає відповідальне становище в повноваження якої входить здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, вимагав хабар у  представника однієї з комерційних структур міста за накладання на підприємця меншої суми штрафу за вчинене ним порушення.

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, у відповідності до законодавства, затриманий представник влади міг застосувати до підприємця штрафні санкції у розмірі 5 відсотків від річного прибутку фізичної особи, які б були перераховані у бюджет держави. Однак, посадовець створив умови для власного збагачення, шляхом одержання хабара.

За матеріалами Управління СБУ у Львівській області органами прокуратури стосовно затриманого держслужбовця  порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину передбаченого ч.3 ст. 368  КК України (одержання хабара).