Варшава. 22 лютого. УНІАН. Польська прикордонна служба (Straż graniczna, SG) затримала громадянку України, котра намагалася дати її працівнику 50 євро хабара за можливість залишити Польщу без реєстрування порушення правил перебування.

Як повідомила УНІАН в середу SG, українка намагалася перетнути польсько-український кордон на пішому переході пункту пропуску «Медика-Шегині» (Львівська область) з візою, котра вже втратила чинність «кілька місяців тому».

«Під час процедур пов’язаних з виданням рішення про зобов’язання іноземця залишити територію Польщі, громадянка України витягнула банкноту 50 євро та дала його працівнику», - повідомила прес-служба.

Відео дня

SG зауважила, що українку за спробу корупції затримано та засуджено польським судом до одного року ув’язнення умовно з випробувальним терміном на 2 роки.

Прес-служба також повідомила, що цього тижня за спробу дати хабар в 10 євро був затриманий громадянин Голландії, котрий на автомобілі їхав з України в Польщу.

«Чоловік після проходження українського прикордонного контролю оминув приватні автомобілі в черзі та в’їхав на смугу для автобусів. Працівник SG поінформував його, що він повинен вернутися, і тоді громадянин Голландії витягнув банкноту та засунув її до кишені прикордонника», - відзначили в прес-службі.

Голландця також було затримано та засуджено до 1 року тюрми умовно, але з випробувальним терміном 3 роки.

Довідка УНІАН. Порушення правил перебування у Польщі, яка входить в шенгенську зону 26 європейських держав, тягне за собою занесення даних порушника в національну польську або шенгенську базу людей, котрий заборонено поновний в’їзд від 6 місяців до 5 років.