Міністерство внутрішніх справ України ініціює, починаючи з 23 березня, експеримент з видачі закордонних паспортів впродовж одного дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив директор Департаменту громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України Ігор РЕПЕШКО.

«Спробуємо до 23 березня запропонувати міністрові провести цей експеримент по всій Україні», - сказав він.

Відео дня

За словами І.РЕПЕШКА, цей експеримент розпочнеться, як тільки буде встановлено додаткові вузли державної інформаційної системи реєстрації та обліку (ДІС).

«Якщо наші пропозиції будуть підтримані, будемо вводити експеримент», - додав він.

Стосовно витрат І.РЕПЕШКО зауважив, що зараз виробляються певні тарифи, які чітко вказуватимуть вартість виготовлення паспорта. Крім того, директор департаменту зазначив, що планується 30% загальної суми наданих МВС послуг спрямувати на додаткове придбання таких вузлів.

За словами І.РЕПЕШКА, впродовж двох останніх місяців уже введено у дію чотири вузли місцевого рівня і п’ять автоматизованих робочих місць. Також передбачається за рахунок вищевказаних джерел ввести у дію ще п’ять державних інформаційних систем і шість автоматизованих робочих місць.

Разом з тим, він поінформував, що МВС уже підготовлено й узгоджено з центральними органами влади пропозиції на виготовлення закордонних паспортів на суму 41,9 млн. грн.

Як зауважив І.РЕПЕШКО, з початку цього року до МВС надійшло близько 235 тисяч замовлень на оформлення закордонних паспортів. Він зауважив, що цього року планується видати 1 млн. 200 тис. таких документів, однак основна проблема полягає у недостатній кількості вузлів ДІС. Адже з 2002-го по 2007 рік функціонувало 189 таких вузлів, що становить 25% від потреби, сказав І.РЕПЕШКО.