Народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ вважає, що лідер ПСПУ Наталя ВІТРЕНКО, яка оголошує про намір зірвати навчання «Сі Бриз 2008», працює не проти НАТО, а проти курортної галузі Криму на замовлення Москви.

«Зруйнувати імідж Криму як туристичного центру Східної Європи та перетворити півострів на порохову діжку, де майже щодня якісь пікети, акції, захоплення», - саме це, за словами депутата, має на меті Н.ВІТРЕНКО, повідомляє прес-служба УНП.

«Проведення щорічних навчань Сі-Бриз в Криму – вкрай важливо для українських збройних сил та флоту, оскільки вони надають реальну можливість поступової реформи української армії за європейськими стандартами, відкривають доступ до новітніх видів озброєння та техніки», - переконаний І.ЗАЄЦЬ.

Відео дня

«Якщо сьогодні відвернутися від Заходу, військова підготовка та боєздатність українського війська значно впаде», - заявив він, тож «співпраця України і НАТО стає вже не політичним, а суто військовим питанням».

Окрім того, підкреслює І. ЗАЄЦЬ, навчання «Сі-Бриз» не несусь «жодної шкоди екології Криму, оскільки під час них дотримуються дуже жорстких норм техніки безпеки».

З огляду на це, політик вважає, що всі антинатовські заходи, які планують провести в Криму – «це прямий удар по курортній галузі Криму на замовлення Москви». «Головна мета цих заходів: нагнітаючи обстановку, домогтися, щоб російські туристи відмовилися від поїздок в Крим на противагу російським курортам Чорного моря», - зазначив І.ЗАЄЦЬ.