Голова Верховної ради України Арсеній ЯЦЕНЮК та міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій ЛАВРОВ дійшли згоди щодо необхідності невідкладного обговорення проблематики переміщення кораблів Чорноморського Флоту Російської Федерації на засіданні Підкомісії з питань ЧФ.

Як повідомляє прес-службі ВР, про це йшлося під час телефонних консультацій А.ЯЦЕНЮКА з С.ЛАВРОВИМ щодо врегулювання ситуації в зоні грузино-південноосетинського конфлікту

А.ЯЦЕНЮК наголосив на тому, що на сьогодні найголовнішим є повне припинення бойових дій та вогню на території Грузії.

Відео дня

В ході розмови голова Верховної Ради України нагадав главі російського зовнішньополітичного відомства про те, що взаємовідносини між Україною та Грузією у військово-технічній сфері відбувалися виключно в рамках міжнародних норм та стандартів, про що регулярно було інформовано Організацію Об’єднаних Націй, а відповідні данні вносилися до реєстру озброєння, передбаченого Вассенаарськими домовленостями. А.ЯЦЕНЮК запевнив, що на даному етапі питання щодо поставок додаткового озброєння грузинській стороні на порядку денному в Україні не стоїть.

Також під час консультацій Сторони обговорили питання вільного переміщення гуманітарної допомоги та торгівельних вантажів.