Разом з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ з аеропорту Сімферополя до Грузії вилетіли президенти Польщі Лех КАЧИНСЬКИЙ, Литви Валдас АДАМКУС, Естонії Хендрік ІЛЬВЕС і прем`єр-міністр Латвії Івар ГОДМАНІС.

Як передає кореспондент УНІАН, крім того, в зону конфлікту вилетіла група українських журналістів.

Як заявив перед вильотом Президент України, головна мета візиту лідерів європейських країн до Грузії – демонстрація солідарності з грузинським народом, демонстрація поваги до суверенітету цієї країни.

Відео дня

Крім того, за словами Президента України, під час візиту обговорюватиметься надання Грузії гуманітарної допомоги. За словами В.ЮЩЕНКА, через декілька годин до Грузії з України вилітає літак з гуманітарною допомогою.

Крім того, відзначив В.ЮЩЕНКО, повинна бути надана допомога у відновленні економічної інфраструктури грузинської держави.

Президент також повідомив, що сьогоднішній візит до Тбілісі готувався декілька днів. За його словами, у нього було більш як 20 телефонних розмов з лідерами різних держав світу. Український Президент відзначає необхідність швидкого вирішення воєнного конфлікту в Грузії.