Міністерство закордонних справ РФ називає «серйозним антиросійським кроком» підписання Віктором ЮЩЕНКОМ указу про порядок пересування військових формувань ЧФ Росії поза місцями їх дислокації на території України.

Як говориться в заяві МЗС РФ, «українське керівництво пішло на новий серйозний антиросійський крок». «Президент України Віктор ЮЩЕНКО видав Указ, який претендує на те, щоб в односторонньому порядку регулювати перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Нововведення націлені на те, щоб створити серйозні ускладнення для практичної діяльності флоту в прямій суперечності з базовими угодами між Російською Федерацією і Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України 1997 р.», йдеться в заяві. Як відзначається в документі, «цей односторонній крок завдає ще одного удару по переговорному процесу по проблематиці Чорноморського флоту, а в ширшому плані - по всьому комплексу двосторонніх відносин».

У МЗС РФ «викликає подив, що українська сторона знову не потрудилася хоч би дотриматися елементарної дипломатичної пристойності і обговорити дану проблему в рамках Російсько-української міждержавної комісії. І це не дивлячись на те, що зовсім недавно Президент Росії прямо сказав В.ЮЩЕНКО про неприпустимість такої практики».

Відео дня

«Російська Сторона розцінює вказані дії керівництва України як такі, що суперечать духу і букві згаданих угод і Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною 1997 року», - говориться в заяві МЗС РФ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 серпня, Президент України В.ЮЩЕНКО своїм Указом «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про ситуацію навколо пересувань, пов`язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України» затвердив порядок пересування військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України.