Іноземні інвестори починають залишати Україну, і причиною цього є не лише економічна криза, а й вкрай високий рівень корумпованості українських чиновників.

Як передає “Німецька хвиля”, від початку фінансової кризи лише ізраїльські компанії втратили на українському ринку близько півмільярда доларів. Це змусило багатьох з них відмовитися від діяльності в Україні.

Зокрема, про таке рішення оголосив Ханан МОР, власник однойменної групи інвестиційних компаній, назвавши основною причиною свого відходу тотальну корупцію української владної системи. «Криза не вдарила по нашій діяльності в Україні так, як це зробила тамтешня корупція. Тому ми припиняємо усі ділові ініціативи в цій країні», - сказав Х.МОР в інтерв’ю газеті «Calcalist» і закликав усіх західних інвесторів наслідувати його приклад.

Відео дня

Незалежні економічні оглядачі зазначають, що доки зростання української економіки приносило високі дивіденди, закордонні інвестори заплющували очі на корумпованість місцевих чиновників різних рівнів. Сьогодні ж за умов кризи капіталовкладники шукають максимальної прозорості інвестиційних схем, сумніваючись у тому, що українська влада зможе це забезпечити.