Україні і Росії треба визначити поетапні кроки для поліпшення відносин між країнами, вважає голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.

«Сьогодні українсько-російські відносини перебувають у глухому куті», - наголосив глава парламенту в Саках в ексклюзивному коментарі кореспондентові УНІАН.

Він відзначив, що призначення нового посла Росії в Україні Михайла ЗУРАБОВА, можливо, внесе конструктив до відносин між двома країнами, при цьому багато що залежатиме від українських політиків.

Відео дня

«Серйозна розмова буде утруднена, оскільки частина кандидатів (у президенти України) і політиків говоритиме виключно про братські взаємини, а інша (частина) вибудовуватиме лінію конфронтації з Росією, і не буде головної серйозної, продуктивної розмови, визначення етапних кроків наших відносин», - сказав голова Верховної Ради.

Він висловив переконання, що як Росія потребує сильної України, так і Україна потребує сильної Росії. «Гідна Росія - це плюс Україні, гідна Україна - це буде великим плюсом для спокою і динамічного розвитку Росії», - підкреслив ЛИТВИН.

«Я переконаний - іншого шляху просто немає. Якщо українські політики матимуть відчуття реалізму», - відзначив він.