Міліція заявляє про затримання трьох озброєних радикальних ісламістів в Сімферопольському районі Криму.

Раніше двоє кримських татар і один етнічний росіянин, який прийняв іслам, працювали будівельниками в Ялті. Там вони відвідували мечеть, в якій зблизилися з прихильниками течії «Хізб-ут-Тахрір»

«При відвіданні мечеті їм було передано літературу мусульманської релігійної організації «Ат-Такфір валь-Хіджра», - йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Криму.

Відео дня

Трійця прийняла це вчення. Люди відмовилися ходити до мечеті, спалили паспорти (членам «Ат-Такфір валь-Хіджра» забороняється мати при собі документи, що засвідчують особу), після чого почали готуватися до озброєного «джихаду».

«Підготовка полягала в придбанні й виготовленні зброї, вивченні літератури, пов`язаної з тактикою ведення партизанської та диверсійної війни в умовах гірсько-лісистої місцевості Криму», - заявили в МВС.

Ісламісти купили дві мисливські рушниці, з яких виготовили обрізи, й два пістолети системи «Наган». Вони збудували в районі сімферопольського села Чистеньке бункер-схрон, вербували громадян.

Щоб отримати гроші для «фінансового забезпечення злочинної діяльності», здійснювали крадіжки на території Сімферопольського району.

В одного з членів банди на самозахопленій території в районі села Дубки виявлено й вилучено літературу й CD-диски, що проповідують украй радикальні напрямки руху ваххабізму, а також посібники, пов`язані з вивченням тактико-технічних характеристик вогнепальної зброї й деяких видів вибухових речовин.

Банду було затримано 3 жовтня. Двоє мисливців помітили трьох підозрілих людей. При спробі наблизитися до них невідомі відкрили вогонь із обріза й кинулися тікати. Мисливці побігли за ними, з мобільного телефону викликали міліцію. Втікачів вдалося знешкодити.