Президент Віктор ЮЩЕНКО направив до Конституційного суду України подання щодо конституційності розпорядження Кабінету міністрів про призначення Геннадія МОСКАЛЯ заступником міністра внутрішніх справ - начальником кримського управління МВС.

Станом на 2 лютого подання глави держави находиться на опрацюванні в секретаріаті КСУ, повідомляється на сайті суду.

Як відомо, МОСКАЛЬ працює на посаді в міліції і є депутатом Верховної Ради України (фракція НУ-НС).

Відео дня

На сайті кримського парламенту розміщено указ ЮЩЕНКА, який зупиняє дію розпорядження уряду від 16 грудня 2009 року про призначення МОСКАЛЯ.

"Народним депутатом України МОСКАЛЕМ у встановленому порядку не усунуто обставин, які призводять до порушення конституційних вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності", - зокрема говориться в указі.

"Указ набирає чинності з дня його опублікування", - йдеться у документі, якого поки немає на офіційному сайті президента.

МОСКАЛЬ назвав дії ЮЩЕНКА агонією "політичного трупу".

"Брудна агонія. Коли народ проголосує, то після ЮЩЕНКА і "регіоналів" доведеться буквально обеззаражувати Україну. Це ж додуматися треба: знімати вищих керівників МВС спеціально до 2-го туру виборів, щоб фальсифікаторам і провокаторам стало нічого боятися", - цитує слова МОСКАЛЯ прес-служба "Народної самооборони".

"Увесь адмінресурс у Криму знаходиться в руках Партії регіонів, а ті - вхожі до Президента", - вважає МОСКАЛЬ.