Голова Ради міністрів Криму Василь ДЖАРТИ просить лідера кримськотатарського меджлісу Мустафу ДЖЕМІЛЄВА переконати кримських татар, які самовільно зайняли землю, добровільно звільнити ділянки, оскільки самозахоплення заважають соціально-економічному розвитку регіону і є чинником дестабілізації міжнаціональної згоди.

«Продовжувати надалі миритися з вакханалією беззаконня кримська влада не має наміру... Влада відмовляється закривати очі на ігнорування і зневагу Конституцією і законами України з боку окремих представників кримських татар. Закон тільки тоді закон, коли він є одним для всіх», - йдеться у відкритому листі ДЖАРТИ до ДЖЕМІЛЄВА, яке цитує головне управління інформаційної політики Радміну Криму.

Відео дня

На думку прем`єра Криму, ДЖЕМІЛЄВ має «необхідний вплив», щоб переконати кримських татар, які порушили закон, добровільно звільнити землю.

ДЖАРТИ також звертається до всіх кримських татар, які проживають у республіці, з проханням «підтримати своїми діями зусилля влади автономії з наведення ладу в земельній сфері».

«Уряд Криму готовий надати всю необхідну допомогу в законному отриманні і оформленні земельних ділянок всім, хто цього потребує. Всі проблемні ситуації будуть розглянуті в індивідуальному порядку», - обіцяє він.

Керівник Радміну Криму просить лідера меджлісу «викласти своє бачення ситуації», окресленої в його відкритому листі.

«Переконаний, що проблема самозахватів буде розв`язана у найближчий час. І уряд Криму розраховує в цьому на Вашу допомогу і підтримку. У разі відсутності реакції на мою пропозицію про звільнення самовільно захоплених ділянок, мною буде направлене відповідне звернення до правоохоронних органів і прокуратури з вимогою вжити негайних заходів до порушників», - додав ДЖАРТИ.

Минулого тижня ДЖАРТИ в ефірі одного з телеканалів заявив, що підготував лист до ДЖЕМІЛЄВА з вимогою звільнити самовільно захоплені кримськими татарами землі. Після чого лідер меджлісу в інтерв`ю ряду ЗМІ сказав, що хай ДЖАРТИ звертається з такою пропозицією до оновленої Ради представників кримських татар при президенті України, в якій більшість складають татари з опозиційних меджлісу організацій.