Анатолія Гриценка затримали за підозрою у вилученні 5 тисяч га військового радгоспуПрокуратура наполягає на обранні для колишнього голови Верховної ради Криму, депутата кримського парламенту Анатолія ГРИЦЕНКА, якого підозрюють у незаконній передачі близько 5 тисяч гектарів землі на сході півострова, запобіжного заходу у вигляді арешту, повідомив прокурор Криму - заступник генпрокурора України Степан МОЛИЦЬКИЙ журналістам в середу.

«(Наполягатимемо) на арешті, безумовно. (Це обумовлено) тяжкістю скоєного злочину, (а також тим), щоб він не перешкоджав встановленню істини. Він вживає певні заходи, він має зв`язки в органах влади... Опір слідству є і буде», - сказав МОЛИЦЬКИЙ.

Прокуратура оцінює в 23 млн. грн. збиток від земельних махінацій, в яких підозрюється екс-спікер.

Відео дня

Наглядове відомство відпрацьовує й інші факти зловживань ГРИЦЕНКА.

Депутат на даний час перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Суд, який обере йому запобіжний захід, відбудеться у четвер в Сімферополі.

Прокуратура Криму 21 січня порушила проти ГРИЦЕНКА кримінальну справу за статтею «перевищення влади або службових повноважень».

Правоохоронці затримали ГРИЦЕНКА 24 січня за підозрою у причетності до протиправного вилучення земель з користування військового радгоспу «Азовський» площею більш як 4,8 тис. га під час його перебування головою Ленінської районної державної адміністрації Криму (з січня 2001 по липень 2005 року).

ГРИЦЕНКО був спікером ВР Криму двічі, зокрема - з травня 2006 по березень 2010 року.