Депутати Верховної ради Криму мають намір звернутися до міністра внутрішніх справ України Анатолія МОГИЛЬОВА з проханням не скорочувати кількість міліціонерів у курортних регіонах півострова, повідомив прес-центр кримського парламенту.

«Діяльність міліції на кримських курортах неможливо прирівнювати до роботи в інших регіонах країни через значно більше навантаження на працівників правопорядку», - вважають члени Постійної комісії ВР Криму із нормотворчої діяльності й правових питань.

Вони запропонували підготувати й направити звернення голові МВС із проханням врахувати особливості курортних регіонів півострова.

Відео дня

Члени комісії також вважають, що в забезпеченні громадського порядку й профілактиці правопорушень може допомогти муніципальна міліція. Її могли б створити Сімферополь і курортні міста Криму.

МОГИЛЬОВ у вересні 2010 року заявив про намір скоротити особовий склад міліції з 300 до 200 тисяч осіб протягом 3-5 років, вважаючи, що за рахунок цього можна буде збільшити зарплату працівникам, які залишилися, і таким чином підвищити їхню професійну мотивацію.