Україна повинна припинити репатріацію кримських татар до Криму на час, поки тим, хто вже живе на півострові, будуть забезпечені умови проживання, вважає Інна Богословська. Про це вона сказала в програмі "Київська година" на каналі RTVi.

"Перше, що ми повинні зробити - це зупинити репатріацію татар до України до тих пір, поки ми тим, хто вже переїхав і повернувся на свої землі, не забезпечимо нормальне проживання. І досвід європейських держав, таких як Франція, Велика Британія, Голландія, свідчить про те, що грамотна імміграційна політика - це запорука розв`язання серйозних національних проблем", - стверджує Богословська.

Богословська пропонує чітко визначити, які землі виділяються під приватне володіння громадян і визначити послідовність видачі земель.

Відео дня

"Ми повинні провести інвентаризацію і татарського населення, і корінного кримського останнього періоду - там і росіяни, й українці, й греки, там всі національності представлені на півострові", - сказала вона.

Тільки після цього, на думку Богословської, "можна повернутися знову до політики репатріації, і продовжити ті зобов`язання, які брала Україна свого часу".

Newsru.ua