Європейський Союз готовий допомогти Україні у ліквідації наслідків екологічної катастрофи в Керченській протоці.

Як повідомили УНІАН в прес-службі МЗС України, у ході сьогоднішньої зустрічі заступник міністра закордонних справ України Костянтин ЄЛІСЄЄВ обговорив з керівником делегації експертів ЄС з питань ліквідації наслідків екологічної катастрофи у Керченській протоці, політичним радником Європейської Комісії Фаузі БЕНСАРСОЮ можливості надання Брюсселем допомоги Україні у зв’язку з виливом мазуту та сірки, що сталася внаслідок аварії у Керченській протоці.

Представник Єврокомісії заявив, що ЄС готовий задіяти низку інструментів допомоги Україні для ліквідації наслідків цієї катастрофи, включаючи проведення екологічної оцінки експертами ЄК.

Відео дня

Планується, що після проведення відповідних зустрічей з представниками місцевої влади у Києві делегація Єврокомісії вирушить безпосередньо до регіону Керченської протоки з метою ознайомлення із ситуацією на місці.

К.ЄЛІСЄЄВ висловив вдячність європейській стороні за оперативне реагування на ситуацію, що склалася внаслідок екологічного лиха у Керченській протоці.